Четверг, 16.05.2024, 11:08
НАШ МАСАЖ
Вітаю Вас Гость



У інструктора з лікувальної фізкультури - Форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Test category » Наш Форум » У інструктора з лікувальної фізкультури (У інструктора з лікувальної фізкультури)
У інструктора з лікувальної фізкультури
Black(adm)Дата: Суббота, 24.03.2012, 01:45 | Сообщение # 1
Супер Адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 26
Репутация: 100
Статус: Offline
Інструктор лікувальної фізкультури не обмежується індивідуальною допомогою особам з захворюваннями хребта. Він займається також навчальною та профілактичною діяльністю. Зокрема, знайомить з будовою хребта і розповідає про вплив на нього різних положень тіла, коли людина стоїть, сидить, піднімає й носить тяжкості.
Інструктор лікувальної фізкультури допомагає також складати програму занять лікувальною гімнастикою, що відповідає характеру захворювання спини і хребта. При цьому за мету бере не тільки полегшення гострих станів, але й одужанняв від самої хвороби.
Перед початком процедури, щоб зняти біль і розігріти тканини, інструктор лікувальної фізкультури звичайно впливає на відповідні місця з допомогою спеціальної апаратури, грілки або мазей. Інший спосіб ослаблення болю в м'язах і місцях прикріплення сухожиль полягає в «розігріві» їх ультразвуком, тобто звуковими хвилями дуже високої частоти (більше 20 тис. коливань у секунду).
Виявляючи больові точки у хребті, інструктор лікувальної фізкультури обмацуює м'язи та хребці, а також, щоб визначити рух, що підсилює і, навпаки, зменшує біль, згинає і повертає в різних напрямках спину хворого. Мета процедури часто полягає у поліпшенні рухливості тієї ділянки хребта, де вона обмежена. У цьому випадку інструктор лікувальної фізкультури надавлює на певні хребці, масажує їх. Відповідно до його інструкцій хворий може сам робити різні рухи.
Витягнення - поширений спосіб боротьби з гострим і хронічним болем в спині і хребті. При цій процедурі відстань між хребцями збільшується, що зменшує навантаження на такі чутливі до болю тканини, як диски та нерви. Маніпуляцію проводять, потягуючи хворого за одну або обидві ноги. Іноді на область тазу надівають спеціальний корсет. Потягуючи за прикріплені до нього стрічки, можна скорегувати докладені зусилля і їх спрямованість.
Для поліпшення циркуляції крові в м'язах, їх розм'якшення і розслаблення часто роблять масаж. У цьому випадку діють розгонистими, м'якими рухами, приємними хворому. Інший вид масажу м'язів, навпаки, роблять обмеженими, жорсткими рухами кінчиків пальців в больових точках. Спочатку це може викликати неприємні відчуття, але при умілих діях біль стихає через кілька хвилин. За допомогою масажу домагаються розтягування скорочених м'язів і тренують ослаблені. Напружені та слабкі м'язи не в змозі забезпечити нормальне функціонування хребта, що сприяє виникненню хвороб хребта і спини.
 
Black(adm)Дата: Суббота, 24.03.2012, 01:46 | Сообщение # 2
Супер Адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 26
Репутация: 100
Статус: Offline
Дії інструктора лікувальної фізкультури спрямовані на наступне:
- Ослаблення болю;
- Навчання хворого рухам, ки не завдають болю в спині;
- Навчання хворого правильним позам сидячи і безпечним прийомам підняття важких предметів;
- Вироблення індивідуальної програми для самостійних занять фізкультурою вдома.
Тривалі заняття лікувальною гімнастикою при хворобах хребта потрібні дуже рідко. Після процедур у інструктора лікувальної фізкультури і полегшення гострого стану хворому необхідно продовжувати заняття по своїй програмі вдома. Таким чином, участь інструктора лікувальної фізкультури в лікуванні досить обмежена.
 
Форум » Test category » Наш Форум » У інструктора з лікувальної фізкультури (У інструктора з лікувальної фізкультури)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Copyright MyCorp © 2024 | Создать бесплатный сайт с uCoz