Понедельник, 29.04.2024, 11:50
НАШ МАСАЖ
Вітаю Вас Гость



Болі В спині (поперек) - Форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Test category » Наш Форум » Болі В спині (поперек) (Що робити коли болить поперек.)
Болі В спині (поперек)
Black(adm)Дата: Суббота, 24.03.2012, 01:29 | Сообщение # 1
Супер Адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 26
Репутация: 100
Статус: Offline
Що робити коли болить поперек. Способи та засоби лікування болю в попереку. Частина перша

Кожна людина хоч раз в житті, але стикалася з поперековим болем, прострілом, утиском корінців в поперековому відділі хребта. Найчастіше ці проблеми проявляються у людей, зайнятих важкою фізичною працею або у тих хто веде сидячий спосіб життя. Причинами болю в попереку можуть служити як захворювання (остеохондроз, радикуліт, протрузія, міжхребцева грижа) так і вроджені захворювання хребта, пухлина або перенесені інфекційні захворювання.

Інтенсивність больових відчуттів в попереку різна і залежить від ступеня складності захворювання, больового порога (чутливості до болю), від віку людини (зі збільшенням віку больовий ефект посилюється). До речі, у психічно хворих людей чутливість до болю неймовірно знижена і навіть іноді відсутній повністю. Зазвичай біль сильніше виявляється при гострому захворюванні, ніж при загостренні хронічного. Наприклад, біль при хронічному попереково-крижовому радикуліті частіше ниючий, що дратує - при прострілі (люмбаго) гострий, важко переноситься.

Основною причиною болю в попереку є остеохондроз. Багато людей вважають радикуліт окремим захворюванням, насправді радикуліт є одним з ускладнень остеохондрозу. Також при остеохондрозі утворюються нарости на кістковій тканині (остеофіти), які тиснуть на нервові корінці та спричиняють ниючий, тупий біль. Міжхребцеві диски з віком теж піддаються деформації, стають менш еластичними і втрачають рухливість, в них з'являються мікротріщини. Це призводить до звуження міжхребцевого отвору і обмеження нервів і судин. На хребет в поперековій області припадає максимальне навантаження під час підняття тяжкості, тому поперекові диски більше інших схильні до деформації.

Ще одним серйозним ускладненням остеохондрозу є міжхребцева грижа. Частіше за інших уражаються грижею диски поперекового відділу хребта. На пізніх стадіях захворювання на остеохондроз, при постійному навантаженні на міжхребетні диски, спочатку з'являється так звана "лінива грижа" - протрузія. Протрузія - це ще не грижа але вже дуже близький до неї стан. Якщо терміново не вжити заходів для усунення протрузії вона незабаром переходить в хребцеву грижу.

Міжхребцева грижа - небезпечне ускладнення остеохондрозу. Больовий синдром при грижі хребта одна з незначних неприємностей. Набагато небезпечніше те, що пережимаючи спинний мозок грижа призводить до порушення сечовипускання, втрати чутливості певної ділянки тіла або всієї нижньої половини тулуба. Часто міжхребцева грижа призводить до повного наралічу нижніх кінцівок. У 20% випадків міжхребцева грижа призводить до інвалідності хворого.

Причиною сильного болю у попереку не завжди є ураження хребта. Часто біль у попереку з'являється з-за простого міозиту (міозит - запалення м'яза). При міозиті біль ниючий, тупий. Якщо до лікування міозиту не приступити відразу, захворювання переходить у хронічну форму. Визначити міозит можливе без допомоги лікаря, в домашніх умовах. Попросіть рідних промацати м'язи в області де відчувається біль (Ви повинні знаходитися в положенні лежачи). Якщо це міозит м'язи в болючій області будуть щільними, дуже болючими при промацуванні.

Багато людей відчувши біль у попереку відразу біжать до масажиста. Це абсолютно не вірне рішення. У кожного захворювання існує період загострення, при якому яскраво виражений запальний процес. Перші два-три дні рекомендується просто лежачий режим і теплові процедури. Масаж при болі в попереку слід починати на третій-четвертий день після нападу. Важливо пам'ятати, що масаж це не панацея від усіх хвороб і до нього слід підходити обережно. Якщо у людини міжхребцева грижа, а масажист буде проводити масаж як при лікуванні міозиту від масажу стане тільки гірше і можуть початися серйозні ускладнення.
 
Black(adm)Дата: Воскресенье, 15.07.2012, 12:16 | Сообщение # 2
Супер Адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 26
Репутация: 100
Статус: Offline
Для тих хто всеж таки вирішив що йому потрібна допомога масажиста можете телефонувати 0964195023 або 0632441389 Андрій.
п.с. можливий виїзд на дім.
 
invwedsiteДата: Понедельник, 09.01.2017, 00:09 | Сообщение # 3
Гість
Группа: Пользователи
Сообщений: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
Я вважаю, що краще звернутися до фахівців справи лікування спини. Мені, коли в мене були проблеми дуже допомонли в Інституті Вертебрології та Реабілітації. Дуже задоволена їх ставленням до пацієнтів та обладнанням лікарні
 
Форум » Test category » Наш Форум » Болі В спині (поперек) (Що робити коли болить поперек.)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Copyright MyCorp © 2024 | Создать бесплатный сайт с uCoz