Четверг, 16.05.2024, 06:45
НАШ МАСАЖ
Вітаю Вас Гость



Міжхребцева грижа. - Форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Test category » Наш Форум » Міжхребцева грижа. (Міжхребцева грижа.)
Міжхребцева грижа.
Black(adm)Дата: Суббота, 24.03.2012, 01:35 | Сообщение # 1
Супер Адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 26
Репутация: 100
Статус: Offline
Міжхребцева грижа дуже відома, але насправді не така вже й поширена хвороба. Вона найчастіше зустрічається від 20-річного до старшого середнього віку і дуже рідко серед дуже літніх людей. Так само як і при «прострілі», хвороба часто виникає при нахилі з одночасним поворотом в сторону, нерідко в поєднанні з підняттям тяжкості.
Характерний також раптовий, не особливо сильний біль у попереку. Потім протягом доби з'являються біль та слабкість в одній з ніг, іноді при втраті чутливості на внутрішній стороні стопи і нижньої частини гомілки або на зовнішній стороні стопи і внутрішній стороні гомілки.
При рухах, а також при кашлі, чиханні або натужуванні болі в спині і нозі посилюються і часто стають настільки інтенсивними, що хворий потребує постільного режиму. Деякого полегшення стану можна домогтися в положенні лежачи, піднявши ноги або поклавши їх на подушку.
Хвороба виникає в результаті розриву міжхребцевого диска. Утворена при цьому грижа, випинаючись назад і в сторону, тисне на корінець нерва в місці виходу з спинномозкового каналу і викликає запалення, що супроводжується набряком. Це пояснює чому білб і втрата чутливості в нозі з'являються лише через добу після початку хвороби.
Утисненний корінець нерва посилає в головний мозок больові імпульси які сприймаються хворим так, ніби вони йдуть з ноги. Частина нерва, яка знаходиться поза місцем тиску грижі, майже перестає функціонувати, що призводить до різкого зниження чутливості і появі слабкості в нозі.
Організм людини володіє потужною здатністю до самозаживлення, що відноситься і до ушкоджень міжхребцевих дисків. Зазвичай це захворювання проходить за 2-3 місяці при дотриманні постільного режиму і спокою - кращих передумов для швидкого одужання без ускладнень. Так само як і при інших хворобах поперекового відділу хребта, рекомендується лежати на спині з піднятими або покладеними на подушку ногами, зрозуміло, при цьому необхідно змінювати положення тіла і шукати зручну безболісну позу.
Для ослаблення сильних болів можливий прийом болезаспокійливих, а також при необхідності протизапальних лікарських засобів, хоча вони й не прискорюють одужання, однак зменшують страждання. Через 3 - 4 тижні біль, як правило, значно слабшає, однак саме пошкодження диска ще не заліковане, тому щоб уникнути можливих ускладнень у вигляді хронічного болю у попереку необхідний спокій протягом ще цілого місяця.
Міжхребцева грижа - тривала і болісна хвороба, тому хворий і лікар прагнуть прискорити одужання. Раніше з цією метою використовували хірургічні методи лікування. В даний час ставлення до операцій стримане, оскільки результати на тривалий період не цілком сприятливі. Вдаються до них лише у крайніх випадках: при нестерпному болю, коли незважаючи на багатомісячний спокій, їх не вдається усунути за допомогою лікарської терапії, а також при впливі грижі на функції кишечнику та сечового міхура.
Інший метод лікування міжхребцевої грижі в гострій стадії - витягнення хребта. Це досить старий спосіб, інтерес до якого останнім часом зростає.
Через витягнення створюється перепад тиску в міжхребцевому просторі, що дає можливість «втягнути» грижу. При цьому необхідно знайти правильний напрямок дії і підібрати відповідне зусилля, щоб не пошкодити хребет в ще більшому обсязі.
Іноді хворому рекомендують самому здійснити витягнення котролюючи больові відчуття. При правильному проведенні процедури біль повинен зменшуватися, а не зростати. Цей метод вимагає спеціального обладнання, а також відповідної підготовки і потім може проводитися лише під наглядом досвідчених лікарів і методистів з лікувальної фізкультури.
 
Black(adm)Дата: Суббота, 24.03.2012, 01:35 | Сообщение # 2
Супер Адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 26
Репутация: 100
Статус: Offline
Отже, методи лікування міжхребцевої грижі зводяться до наступних дій.
1. При болях середньої тяжкості або якщо вони терпимі, хворому рекомендують постільний режим та болезаспокійливі препарати до полегшення стану або на крайній випадок протягом 3-4 тижнів.
2. При контактах з лікарем або методистом з лікувальної фізкультури, що мають відповідну підготовку та спеціальне обладнання для витягнення хребта, дана форма лікування може бути альтернативною для швидкого ослаблення болю. Якщо він, незважаючи на постільний режиму і лікарську терапію, все ще нестерпний, механічне розтягнення також може бути виходом зі становища.
3. Однак якщо біль нестерпний, незважаючи на неодноразові витягнення і повний спокій, не виключається хірургічне втручання.
4. Після гострого періоду хвороби для зміцнення ослаблених м'язів спини і повернення хребту звичайної рухливості слід розпочати заняття лікувальною гімнастикою. Тренуватися найкраще під керівництвом методиста з лікувальної фізкультури, який може вибрати відповідні вправи в залежності від розташування грижі.
Іноді зниження чутливості в деяких місцях ноги і відчуття слабкості в ній спостерігається і після зникнення болю. Це пов'язано з тим, що пошкоджений корінець нерва все ще не відновив свої функції. Рухова здатність ноги тим не менше залишається нормальною.
Небезпека серйозних наслідків за умови неухильного дотримання постільного режиму з самого початку захворювання незначна.
 
Nataly771Дата: Воскресенье, 18.05.2014, 20:04 | Сообщение # 3
Гість
Группа: Пользователи
Сообщений: 2
Репутация: 0
Статус: Offline
У меня тоже межпозвоночнаягрыжа, я уже третий год по санаториях прохожу комплексные лечения. После двух
недель санатория чувствую себя намного лучше. Последний раз была в г.Хмельнике,
Винницкая область, Украина - очень понравился санаторий "Берёзовый
гай". На сайте
http://sanatory.vn.ua/  можно забронировать себе время лечения.
 
Форум » Test category » Наш Форум » Міжхребцева грижа. (Міжхребцева грижа.)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Copyright MyCorp © 2024 | Создать бесплатный сайт с uCoz