Четверг, 16.05.2024, 10:23
НАШ МАСАЖ
Вітаю Вас Гость



Переломи і зміщення хребців. - Форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Test category » Наш Форум » Переломи і зміщення хребців. (Переломи і зміщення хребців.)
Переломи і зміщення хребців.
Black(adm)Дата: Суббота, 24.03.2012, 01:38 | Сообщение # 1
Супер Адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 26
Репутация: 100
Статус: Offline
При травмах хребта відбуваються переломи тіла або дужек хребців. Переломи найчастіше виявляються в здавлюванному тілі хребця (компресійні переломи), внаслідок чого зменшується його висота в передній частині.
Даний тип переломів звичайний при паданнях в ожеледицю, особливо для літніх людей, при цьому сильний удар зовсім не потрібен - іноді буває досить просто невдало сісти.
Компресійні переломи часто бувають у осіб з недостатнім вмістом кальцію в крові, у зв'язку із захворюванням, наприклад суглобовим ревматизмом, або внаслідок тривалого лікування гормональними препаратами, наприклад кортізоном, що зменшує твердість кісток скелету.
У постраждалих у дорожньо-транспортних пригодах також часто спостерігається здавлення одного або декількох хребців в результаті переломів.
Ця травма викликає сильний біль, який не слабшає при зміні положення тіла. Зазвичай людина сама усвідомлює причину, але іноді симптоми ушкодження бувають настільки незначними, що залишаються непоміченими. Наприклад, літня людина може сісти настільки невдало, що наслідком цього виявляється невеликий перелом, що дає про себе знати лише через добу з-за запального процесу навколо травмованого хребця.
Діагноз у цьому випадку ставиться за допомогою рентгенологічного обстеження, а лікування передбачає обмеження фізичної активності та заборону підняття важких предметів протягом 2-3 міс. Для розвантаження пошкодженого хребця та його захисту іноді пропонується носіння корсета або режим повного спокою.
Перелом дужки хребця, зазвичай має місце по обом сторонам та поблизу міжхребцевого суглоба, що являє собою більш серйозну травму. Як правило, вона виникає при дорожньо-транспортних пригодах, наприклад, при фронтальному зіткненні, коли голова різко нахиляється вперед. Травму при цьому викликає сильна перегрузка шийних хребців.
Подібне пошкодження трапляється також при наїзді автомобіля ззаду, коли голова різко відкидається назад. В даний час сидіння майже всіх автомобілів обладнані спеціальними підголівниками, що попереджає подібні травми. Але такі пошкодження відбуваються і з пасажирами на задніх сидіннях, рідко обладнаних підголівниками.
Переломи шийних хребців викликають сильний біль в області шиї, а також болючі відчуття і втрату чутливості в руках. При травмах такого роду може відбутися зміщення хребців, при цьому один з них пересувається по відношенню до іншого. В особливо серйозних випадках це може призвести до утиснення спинного мозку з наступним паралічем нижніх кінцівок.
Такий вид переломів досить небезпечний. У цих випадках потерпілих слід транспортувати в лікарню дуже обережно, щоб не пошкодити спинний мозок. Піднімати людину, яка знаходиться в несвідомому стані в результаті дорожньо-транспортної пригоди, не слід. Це можуть зробити кваліфіковано лише медичні працівники, з огляду на стан потерпілого і застосовуючи спеціальні пристосування.
 
Форум » Test category » Наш Форум » Переломи і зміщення хребців. (Переломи і зміщення хребців.)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Copyright MyCorp © 2024 | Создать бесплатный сайт с uCoz