Среда, 15.05.2024, 19:34
НАШ МАСАЖ
Вітаю Вас Гость



Історія гірудотерапії - Форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Герудотерапія » герудотерапія (пиявки) » Історія гірудотерапії (з чого почалось)
Історія гірудотерапії
Black(adm)Дата: Воскресенье, 08.04.2012, 00:51 | Сообщение # 1
Супер Адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 26
Репутация: 100
Статус: Offline
Історія лікування п’явками є дуже древньою. Вперше гірудотерапія знайшла своє застосування в Єгипті ,судячи з настінних малюнків,що були виявлені в гробницях фараонів18 династії(1567-1308 р.д.н.ери) Відомо,що єгипетська цариця Клеопатра,що правила в 69-30 рр.до н.е.щоб утримати владу –мала народити спадкоємця від Цезаря,але ніяк не могла завагітніти.Жоден із способів лікування ,заклинання і ритуали не могли їй допомогти.І тільки лікар на імя Клеомен вилікував Клеопатру від безпліддя завдяки п"явкам.
Однак,родоначальником методу прийнято рахувати Никандра із Колофона (200-130 рр.до н.є.).Найбільш відомі його послідовники-Темісон(123-43 рр.до .н.е.),знаменитий римський лікар Клавдій Гален (131-200 рр .після н.е.), а також великий вчений і цілитель Абу Алі Ібн Сіна (Авіцена)(980-1037 рр),який присвятив гірудотерапії цілий розділ у свому широко- відомому «Каноні лікарської науки».П*явки були популярні не тільки в Єгипті ,Греції,а і в Іспанії,Англії,Франції,Італії,Тайланді.
Латинська назва п’явки(Hirudo medicinalis)присвоєна їй швецьким дослідником Карлом Лінеєм,який оцінив її лікувальні властивості ,використовуючи п’явку в терапевтичних цілях.
В давнину вважалось універсальним і найпопулярнішим методом лікування-кровопускання,з цією метою і застосовували п’явки.Деякі лікарі важкохворим ставили до 100 п*явок одночасно –звичайно виживали не всі після такої процедури.Через недостатні знання в гірудотерапії все частіше траплялись ускладнення після лікування п’явками,аж до летальних закінчень.Тому, гірудотерапія на деякий час майже втратила своє застосування.І тільки згодом стало відомо,що секрет лікувальних властивостей п’явки знаходиться в її слюні(біля 150 біологічно активних речовин),яку вона впирскує в ранку.П*явку застосовував у своїй практиці в лікуванні гінекологічних захворювань знаменитий Г.Фаллопій –італійський лікар і анатом. Німецький хірург І.Диффенбах застосовував п´явку як обеззаражуючий засіб.Французький лікар М.Рейно лікував нею обмороження. Популярна гірудотерапія була і залишається в Китаї .
Гірудин –один із основних діючих речовин п*явочного секрету був уперше описаний в 1884 р.Хайкрафтом.В кінці XVIII – першій половині XIX століття популярність гірудотерапії різко виросла.У Франції потреба в п’явках на той час складала від 20 до 30 млн.,в Англії – 7-9 млн.,в Росії-27 млн.особин.Ці «вампірчики» в експорті Росії займали місце нарівні з зерном,і являлись важливою статтьою доходу в державній казні.
Безграмотність і жадність ловців п’явок ,призвели до опустошення багатьох водоймищ від цих тваринок.В 1848 році в Росії були введені правила ,що обмежували відлов п’явок.
Отже,в історії гірудотерапії були і підйоми і спади.В кінці 19 ст.поч.20 ст. з навалою засобів медикаментозного лікування,медична п’явка відступила на задній план,як взагаліто,і інші засоби народної медицини.
Тепер гірудотерапія переживає своє нове народження.Це пов’язано з тим, що у 80-ті роки нашого століття у всьому світі дуже виріс інтерес до немедикаментозного лікування.Занадто активний розвиток фармацевтичної промисловості призвів до «лікувальної агресії»-хворому призначаються декілька препаратів,що в комплексі лікують одне захворювання ,але призводять(чи загострюють) до появи інших.
На даний час, механізми дії п’явки на людський організм детально вивчені.Даний метод дозволяє вилікувати широкий спектр хронічних захворювань органів і систем організма.
 
Форум » Герудотерапія » герудотерапія (пиявки) » Історія гірудотерапії (з чого почалось)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Copyright MyCorp © 2024 | Создать бесплатный сайт с uCoz