Среда, 15.05.2024, 20:54
НАШ МАСАЖ
Вітаю Вас Гость



Механізм дії п’явки - Форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Герудотерапія » герудотерапія (пиявки) » Механізм дії п’явки (Механізм дії п’явки)
Механізм дії п’явки
Black(adm)Дата: Воскресенье, 08.04.2012, 00:52 | Сообщение # 1
Супер Адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 26
Репутация: 100
Статус: Offline
Зцілюючий ефект гірудотерапії полягає в рефлекторній дії п’явки медичної,оскільки вона прокусує шкіру тільки в біологічно активних точках-акупунктури(як при голкотерапії),лікар тільки направляє її до потрібної ділянки шкіри.Механічна дія п’явки медичної проявляється в смоктанні «вампіром» крові і так званому « кровопусканні»,яке займає від 4 до 24 годин і обумовлюється впливом впирскуваних разом зі слюною гірудина і дестабілази-(загалом пацієнт втрачає до 30 мл з однієї ранки)Це обумовлює стимулювання вироблення лімфоцитів і підвищення загального і місцевого імунітету.Біологічна дія п’явки медичної заключається в багатій гаммі біологічно активних речовин (біля 150),що впирскуються в кровоток і приводять до нормалізації патологічний процес.

Ось одні з основних БАР:

Гірудин-це 65-членний поліпептид з молекулярною масою 16000.До його складу входять такі важливі амінокислоти ,як глютамін,аспарагін,лізин,цистин,гліцин,серин і ін.Гірудин являється найпотужнішим інгібітором тромбіна,блокує згортання фібриногена,в його присутності сповільнюється реакція активації тромбіном факторів згортання крові V,VIII, XIII.Попереджує реакцію вивільнення і агрегації тромбоцитів.
Фармацевтичними фірмами США,ФРГ,Франції отриманий рекомбінантний гірудин,що апробований в деяких клініках.Вперше гірудин описаний в 1884 р. Хайкрафтом.Як і любий інший фермент ,гірудин не перетворюється в організмі людини в інші речовини івиводиться нирками в незмінному вигляді.
Дестабілаза
-фермент,що проявляє фібринолітичну активність за рахунок гідролізу ізопептидних зв′язків,що утворюються при стабілізації фібрина фактором XIII в присутності іонів кальцію.Дестабілазний Комплекс складається з гірудину,інгібітора каллікреїна плазми крові,і простациклін-простагландинподібної природи.
<Гіалуронідаза-
фермент,що міститься в зміїних отрутах,отрутах павуків,в деяких бактерій,не замінимий в процесі запліднення людини.Руйнує основну речовину сполучної тканини-гіалуронову кислоту,за рахунок чого збільшує проникність тканин і стінок капіляр,пришвидшує транспорт води і іонів,покращує проникнення біологічно активних речовин в організм в процесі гірудотерапії. Егліни
-протизапальні ферменти,що інгібують хімотрипсин,субтілізін і нейтральні протеази гранулоцитів людини(єластаза,катепсинG)Егліни утворюють з протеазами міцні комплекси,блокуючи їх попереджують деградацію тканин(протеази ушкоджують суглоби і легені). Бделіни
-інгібітори трипсина і плазміна
Кінінази
-знижують активність брадикініна,що стимулює біль.
Бактерія-симбіонт(Аеromonas hydrophilia) або (Bacillus Hirudiensie),
яка живе в кишковому каналі п’явки.Вона виробляє практично ті ж біологічно активні речовини що і сама п’явка ,і проявляє бактерицидну і бактеріостатичну дію.Кров у кишківнику п’явки не піддається гнильним процесам завдяки протизгортаючій активності мікрофлори.
Оргелаза –фермент,що сприяє утворенню нових кровоносних судин.Набряки і тромби в стінках судин розсмоктуються і відновлюється нормальне транспортування рідин в ураженому органі.Дія цих ферментів використовується в мікрохірургії для кращого приживання аутотрансплантантів.

Основні дії медичної п’явки на організм людини:
-антикоагулююча
-тримболітична
-покращення постачання кровю тканин і органів
-гіпотензивна(нормотензивна)
-покращує постачання кровю киснем тканин і органів
-дренуюча
-протинабрякова
-відновлення мікроциркуляції
-відновлення пошкоджених нервових тканин
-розщеплення жирових відкладень
-відновлення проникності судинної стінки
-активується імунна система
-бактерицидна
-бактеріостатична
-обезболююча
-нормалізація єнерго-інформаційної структури людини

http://www.hiruda-med.ho.com.ua/index1.html - джерело
 
Форум » Герудотерапія » герудотерапія (пиявки) » Механізм дії п’явки (Механізм дії п’явки)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Copyright MyCorp © 2024 | Создать бесплатный сайт с uCoz