Четверг, 16.05.2024, 12:04
НАШ МАСАЖ
Вітаю Вас Гость



Гострий попереково-крижовий радикуліт - Форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Test category » Наш Форум » Гострий попереково-крижовий радикуліт ((люмбаго "простріл").)
Гострий попереково-крижовий радикуліт
Black(adm)Дата: Суббота, 24.03.2012, 01:41 | Сообщение # 1
Супер Адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 26
Репутация: 100
Статус: Offline
Так званий «простріл» зустрічається як у осіб молодого, так і середнього та похилого віку, однак він незвичайний для дітей молодших старшого підліткового періоду. Саме слово «простріл» добре розкриває характер прояви хвороби у вигляді раптового гострого болю в області поперекового відділу хребта. Зазвичай він виникає у зв'язку з певним рухом, частіше за все - нахилом вперед одночасно з поворотом в сторону.

Класична ситуація «прострілу» - чищення снігу. Одномоментно з різким «прострілюючим» болем спина приймає вимушене зігнуте положення. Людина не може розігнутися, застигає в тому ж положенні, в якому його прострелив гострий біль. Гостирий біль при люмбаго може віддавати в сідниці або стегна, при цьому важко ходити, стояти і взагалі знайти безболісне положення.
Страждання можна, однак, якоюсь мірою зменшити, лежачи в ліжку на боці або спині із зігнутими ногами. «Простріл», або люмбаго, буває майже у кожної людини, однак зазвичай проходить безслідно. Як правило, хвороба триває від кількох днів до 2-3 тижнів в залежності від важкості перебігу. Причиною люмбаго можуть бути зміни механічного характеру в міжхребцевих дисках і суглобах, зв'язках, м'язах або нервових волокнах.
З огляду на дуже складну будову хребта, не варто дивуватися, що іноді в ньому виникають небажані явища. Розгинання тулуба з зігнутого положення в поєднанні з поворотом в сторону - дуже велике навантаження на нижню частину попереку, однак визначити, які саме тканини ушкоджені в кожному випадку, дуже важко. Лікар і хворий часто можуть лише знайти найбільш хворобливе місце і констатувати, що найменший рух викликає болісні відчуття саме в цій точці.
При лікуванні люмбаго в першу чергу рекомендується постільний режим протягом декількох днів. Доцільно лежати на спині, трохи піднявши ноги, поклавши їх на подушку або згорнуту ковдру. Зігнуті таким чином ноги дозволяють розслабити великі м'язи в області хребта.
Болезаспокійливі та протизапальні лікарські засоби зазвичай допомагають втамувати самі сильні болі. Лікування досить просте, однак після нього майже всі випадки люмбаго проходять самі по собі на протязі тижня.
Навряд чи зустрічається інша хвороба, лікування якої були б багаті таким арсеналом різноманітних методів. Безсумнівно, комбінація натиснень і потягувань у напрямку вздовж хребта інколи можуть змусити хворобу зникнути так само раптово, як вона з'явилася. Однак не всі «простріли» піддаються подібному впливу: для лікування більшості з них вимагається тільки спокій.
При бажанні лікуватися більш активно можна спробувати, повиснувши на дверях, обережно повертати поперек праворуч і ліворуч. Зазвичай це послаблює і іноді навіть повністю усуває біль. Якщо цей спосіб не допомагає, доцільно полежати кілька днів у спокої, до тих пір поки відчуття болю не почнуть зникати. Тоді можна почати обережно робити вправи для попереку.
Ці вправи націлені в першу чергу не на знеболення, а на надання хребту нормальної рухливості і зміцнення м'язів спини. Вони зменшують ризик розвитку хронічних хвороб поперекового відділу хребта в майбутньому.
Отже, виконувати їх можна тільки при майже повному одужанні. Програму занять слід вибирати з урахуванням можливості їх регулярного проведення. У подальшій трудовій діяльності необхідно уникати підняття важких предметів, що дає надмірне навантаження на хребет, особливо в перші тижні після хвороби.
 
Форум » Test category » Наш Форум » Гострий попереково-крижовий радикуліт ((люмбаго "простріл").)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Copyright MyCorp © 2024 | Создать бесплатный сайт с uCoz