Четверг, 16.05.2024, 23:27
НАШ МАСАЖ
Вітаю Вас Гость



Запалення крижово-клубового зчленування. - Форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Test category » Наш Форум » Запалення крижово-клубового зчленування. (Запалення крижово-клубового зчленування.)
Запалення крижово-клубового зчленування.
Black(adm)Дата: Суббота, 24.03.2012, 01:49 | Сообщение # 1
Супер Адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 26
Репутация: 100
Статус: Offline
Запалення крижово-клубового зчленування часто зустрічається у молодих людей обох статей. Хвороба зазвичай розвивається повільно. Біль, який непокоє в області крижового відділу хребта, таза та зовнішньої сторони стегон, носить постійний, нерізко виражений характер.
Крім нього, хворий відчуває також «скутість» в області куприка. З ранку відчуття дискомфорту досягає найбільшої сили. Сон з-за болю може бути неспокійним, щоб послабити біль, хворий змушений змінювати положення тіла в ліжку.
Біль може турбувати в одній або обох сторонах тіла. Зазвичай буває важко довго сидіти або стояти в одному положенні. Хвороба, на щастя, носить тимчасовий характер, і через кілька років проходить, як правило, сама по собі.
Хворобливі відчуття і відчуття «скутості» пов'язані з запальними процесами в крижово-клубовому зчленуванні, причина яких точно не встановлена. У той же час відомо, що певну роль при цьому можуть грати спадкові чинники і інфекція в сечовивідних шляхів та статевих органах. В результаті вивчення цієї хвороби фахівцями виявлено її досить широка поширеність.
У осіб молодого віку, які страждають від болю в хребті, часто виявляються запальні процеси в крижово-клубовому зчленуванні. У багатьох відносинах перебіг хвороби нагадує запальний процес в інших відділах хребта, але обмежується в даному випадку крижово-клубовим зчленуванням і не викликає больових відчуттів або почуття «скутості» в інших відділах хребта.
Для цього захворювання характерні біль і почуття «скутості», найбільш виражені з ранку. Щоб визначити, чи пов'язані больові відчуття в хребті з крижово-клубовим зчленуванням, лікар або інструктор з лікувальної гімнастики надавлює руками на крижову кістку - біль у зчленуваннях підтверджує діагноз. Для виявлення запальних процесів на ранній стадії використовується метод сканування.
Лікування спрямоване на боротьбу з запальними процесами і тим самим на зменшення больових відчуттів. В першу чергу використовуються лікарські препарати, що володіють протизапальними властивостями. З метою забезпечення спокою для уражених ділянок попереково-крижового відділу хребта часто рекомендують носіння на попереку невеликого корсету. При цьому послаблюються больові відчуття, створюється можливість зменшити запалення і прискорити зрощення суглобових зчленувань до їх повної нерухомості.
З віком це відбувається і у здорових осіб, однак при запальних процесах хворі, щоб скоріше позбутися від страждань, прагнуть прискорити цей процес. У даному випадку слід уникати вправ, що впливають на хребет.
У той же час можуть бути рекомендовані заняття в басейні, краще наповненому гарячою водою. При цьому корисно розтягувати стегнові суглоби, що можна також практикувати і вдома, на підлозі, відводячи максимально в сторони спочатку одну, потім іншу ногу.
 
Форум » Test category » Наш Форум » Запалення крижово-клубового зчленування. (Запалення крижово-клубового зчленування.)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Copyright MyCorp © 2024 | Создать бесплатный сайт с uCoz