Четверг, 16.05.2024, 21:21
НАШ МАСАЖ
Вітаю Вас Гость



Шийний радикуліт. - Форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Test category » Наш Форум » Шийний радикуліт. (Шийний радикуліт.)
Шийний радикуліт.
Black(adm)Дата: Суббота, 24.03.2012, 01:36 | Сообщение # 1
Супер Адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 26
Репутация: 100
Статус: Offline
Для хвороби характерна біль в шиї, яка поширюється на м'язи та пальці рук. Вона з'являється раптово, іноді при згинанні голови, і, як правило, буває дуже різкою. Її часто вдається пом'якшити, обережно повертаючи або нахиляючи голову в різні сторони, однак невдалий рух посилює її.
Як правило, буває важко знайти зручне положення для сну, по ночах людина прокидається з-за «колючого» болю в руках і шиї. Іноді втрачається чутливість руки, одночасно може значно зменшитися її м'язова сила.
Причина захворювання пов'язана з утисненням корінців спинномозкових нервів, наприклад, з-за вікових змін кісткові новоутворення тіл хребців можуть зменшити отвори між ними. Причиною може бути також запалення м'язів або зв'язок, розташованих поблизу нерва і тиснучих на його корінець. У ряді випадків хвороба є наслідком грижі міжхребцевого диска шийного відділу хребта.
Характерно, що хвороба приходить раптово, і «смикаючій» біль поширюється на м'язи і окремі пальці руки. Перевірка чутливості, м'язової сили і рефлексів показує, що ця хвороба неврологічного характеру. Іноді рентгенологічне обстеження шийних хребців підтверджує звуження міжхребцевого простору, щоб виявити грижу диска в шийному відділі хребта, також необхідно проводити спеціальне рентгенологічне обстеження, в тому числі з введенням контрастної рідини в спинномозковий канал.
При лікуванні шийного радикуліту рекомендується зменшити навантаження на шийні хребці й тимчасово обмежити нахили голови і повороти нею, щоб зняти подразнення корінця спинномозкового нерва. Хорошу допомогу в цьому надає шийний бандаж. У період гострого перебігу хвороби бувають ефективні болезаспокійливі та протизапальні лікарські препарати.
Процедури, що проводяться за допомогою інструктора з лікувальної фізкультури, полягають у обережних потягуваннях шиї і рухах головою. Збільшуючи міжхребцевих простір і зменшуючи тиск на корінці нервів, ці вправи націлені на пом'якшення гострих болів і прискорення видужання.
Хворому не можна самому витягувати шийні хребці; подібні процедури повинен виконувати тільки кваліфікований фахівець. Абсолютно забороняється використання мотузок і блоків, закріплених на стелі або в дверному прорізі, за допомогою яких можна підняти себе за підборіддя. Підйомна сила пристрою, яка витягує хребці, може виявитися занадто велика і принести більше шкоди, ніж користі.
Після зникнення болей рекомендуються заняття лікувальною фізкультурою. Щоб зменшити ризик поновлення болей, слід звернути увагу на правильні пози протягом дня в положенні стоячи і сидячи.
 
Форум » Test category » Наш Форум » Шийний радикуліт. (Шийний радикуліт.)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Copyright MyCorp © 2024 | Создать бесплатный сайт с uCoz