Пятница, 17.05.2024, 00:58
НАШ МАСАЖ
Вітаю Вас Гость



Оперативні методи лікування захворювань спини і хребта - Форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Test category » Наш Форум » Оперативні методи лікування захворювань спини і хребта (Оперативні методи лікування захворювань спини і хребта)
Оперативні методи лікування захворювань спини і хребта
Black(adm)Дата: Суббота, 24.03.2012, 01:38 | Сообщение # 1
Супер Адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 26
Репутация: 100
Статус: Offline
Питання про необхідність хірургічного втручання при захворюваннях хребта встає дуже рідко. У Швеції з багатьох тисяч осіб із серйозними хворобами хребта операції подверглось не більше 1%.
У 1970-1990 рр.. міжхребцеві грижі оперували набагато частіше, ніж в даний час. Зараз лікарі стверджують, що в більшості випадків лікування повним спокоєм дає такі ж результати, що й операція. Природний процес одужання в цьому випадку (так само як і в багатьох інших) представляється найкращим.
При деяких захворюваннях хребта все ж рекомендується хірургічний метод лікування. Це доцільно, наприклад, коли міжхребцева грижа впливає на функції кишкового тракту або сечового міхура, якщо, незважаючи на постільний режим або витягнення хребта, швидкого покращення стану хворого не настав.
Доцільність операції можна розглядати також, якщо протягом певного терміну, не дивлячись на запропонований постільний режим та анальгетики, біль все ще дуже сильний.
Звуження спинномозкового каналу інколи може виявлятися болем в хребті, слабкістю, зменшенням чутливості і болісними відчуттями в одній або обох ногах. Це викликано віковими змінами тіл хребців і кістковими утвореннями на них. Вдавлюючись в канал, вони тиснуть на спинний мозок. У більшості випадків, щоб розширити спинномозковий канал, необхідно хірургічне втручання.
Операція також показана, якщо при зміщенні хребців відбувається ущемлення спинного мозку. У цьому випадку хребці з'єднують металевим дротом або шматочком кістки. За допомогою рентгенологічного обстеження зміщення такого роду важливо виявляти до настання обмеження - в іншому випадку це може призвести до ураження спинного мозку незворотнього характеру з наступним паралічем ніг, а в гіршому випадку і рук.
Злоякісні пухлини спинного мозку, спинномозкових оболонок або хребта, безсумнівно, вимагають оперативного лікування. Гнійне запалення кістки або кістковий туберкульоз також іноді лікують хірургічними методами.
Сколіоз, тобто сильне викривлення хребта, оперують в деяких випадках з метою його випрямлення. Ефект, який досягається в результаті цієї операції, ще не зовсім зрозумілий, тому даний метод вивчається
Хворий, що зазнав хірургічного втручання, потребує постільного режиму і нерухомості іноді протягом декількох місяців. Коли хребці зміцніють, можна починати тренування. Для цього в перший час достатньо просто сидіти, потім стояти і робити невеликі прогулянки. Можливі також заняття в басейні.
Спочатку вправи завдають біль, однак це - єдиний спосіб розвинути силу і гнучкість хребта. Отже, неприємні відчуття першого часу необхідно долати. Іноді на це йде кілька місяців.
 
Форум » Test category » Наш Форум » Оперативні методи лікування захворювань спини і хребта (Оперативні методи лікування захворювань спини і хребта)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Copyright MyCorp © 2024 | Создать бесплатный сайт с uCoz