Пятница, 17.05.2024, 01:02
НАШ МАСАЖ
Вітаю Вас Гость



Гострий біль в області куприка - Форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Test category » Наш Форум » Гострий біль в області куприка (Гострий біль в області куприка)
Гострий біль в області куприка
Black(adm)Дата: Суббота, 24.03.2012, 01:39 | Сообщение # 1
Супер Адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 26
Репутация: 100
Статус: Offline
Зазвичай гострий біль в області куприка викликає падіння на спину. При цьому відчувається гострий біль з однієї або обох сторін крижового відділу хребта, він зростає при спробі ступити на ногу, а також у положенні сидячи або стоячи.
За хвичай через кілька днів або тиждень больові відчуття зникають самі по собі. При цьому, однак, потрібен спокій, рекомендується також уникати тривалих прогулянок і підняття важких предметів.
Причина болю пов'язана з надмірним навантаженням на крижово-клубове зчленування при падінні. Результатом можуть бути викривлення крижової кістки вперед або назад по відношенню до тазу і пошкодження суглобів.
На дотик суглоб здається шорсткуватим і нерівним і рухливість у ньому обмежена. При надмірних навантаженнях суглоб може тимчасово втратити рухливість, тобто. залишитися в одному положенні і стати джерелом різкого болю. Через якийсь час він повертається в нормальне положення і біль заспокоюються.
При підозрі на те, що біль в області куприка пов'язана з ненормальним положенням одного з крижово-клубових зчленувань, для знеболювання рекомендуються спеціальні вправи. Одна з них - провисання на руках на перекладині так, щоб ноги не діставали підлоги. У цьому положенні слід обережно потрясти тією ногою, з боку якої відчувається біль.
Вага ноги та обережні рухи можуть допомогти суглобу зсунутись з місця, біль при цьому раптово зникає. Вправи необхідно припинити, якщо їх проведення болісно. Слід уникати різких рухів. Якщо з допомогою цих занять полегшення не настає, одужання має йти своїм природним шляхом.
У деяких осіб больові відчуття в області куприка часто виникають і при легких травмах, наприклад, буває досить необережно сісти на стілець. До цієї групи належать жінки, що приймають протизаплідні засоби, що сприяють деякому пом'якшенню суглобів та підвищення їх рухливості.
Це відбувається також при вагітності. Якщо больові відчуття викликані цими причинами, їх можна полегшити за допомогою корсета, який носять на попереку. Сдавлюючи крижове зчленування, він зменшує їх рухливість. Припинення прийому протизаплідних засобів і носіння корсета протягом декількох місяців призводить, як правило, до зникнення болю.
Іншою причиною болю в області куприка буває падіння на куприк. При цьому куприкова кістка може отримати підвивих, тобто вийти зі свого нормального стану. Наслідком буває дуже неприємний біль, що виникає перш за все в положенні сидячи. Однак він слабшає, якщо сидіти таким чином, щоб одна сідниця перебувала за межами краю стільця.
Краще всього використовувати круглу пласку подушку з поролону з отвором посередині. У положенні сидячи куприкова кістка поміщається в цей отвір не піддаючись навантаженню. При такому способі біль зазвичай проходить уже через місяць.
Інший метод полягає в тому, що лікар, просуває палець в анальний отвір хворого, рухає куприкову кістку взад і вперед кілька разів. Ця процедура болюча і неприємна, але зазвичай швидко приносить полегшення.
 
Форум » Test category » Наш Форум » Гострий біль в області куприка (Гострий біль в області куприка)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Copyright MyCorp © 2024 | Создать бесплатный сайт с uCoz